Tagliatelle met tomaten-paprikasaus

(4 personen)


500 g tagliatelle (lintmacaroni)
2 uien
2 groene paprika's
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
4 tomaten
1 pak gezeefde tomaten
2 tl Italiaanse keukenkruiden
150 g verse roomkaas met knoflook en kruiden
zout
peper
4 el parmezaanse kaas

 


Kook de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing op verpakking.
Snipper de uien en snij de paprika's in stukjes.
Verhit de olie in een pan en bak daarin de uien en paprika's ± 2 minuten.
Per de knoflook erboven uit.
Was de tomaten en snij ze in stukjes.
Voeg aan het uimengsel de tomaten, gezeefde tomaten en Italiaanse keukenkruiden toe.
Laat het geheel ± 5 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
Voeg de verse roomkaas toe en laat die al roerende smelten.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Laat de tagliatelle in een vergiet uitlekken.

Schep de pasta op vier borden, verdeel er de saus over en bestrooi met parmezaanse kaas.