Penne met rode linzen en paprika


1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
150 g gedroogde rode linzen
1 theelepel groentenbouillonpoeder
½ rode paprika
1 eetlepel tomatenpuree
zeezout of kruidenzout
1 mespuntje milde paprikapoeder
1 mespuntje cayennepeper
2 eetlepels fijn-gehakte peterselie
200 g penne
1 dl. groentenbouillon

 


De ui snipperen, het teentje knoflook uitpersen en samen in de olie fruiten.
De linzen toevoegen en kort roeren.
2½ dl water en groentenbouillonpoeder toevoegen en de linzen in 20 minuten gaar koken.
De paprika in kleine stukjes snijden, aan het mengsel toevoegen en kort meekoken.
Tomatenpuree toevoegen, het mengsel op smaak brengen en de peterselie toevoegen.
Intussen de pasta al dente gaar koken in de groentenbouillon en laten uitlekken.
De pasta op de borden schikken, hierover het linzen-paprikamengsel gieten en opdienen.