Fusilli met amandelsaus

(2 personen)


200 g witte fusilli (spiraaltjespasta)
2 l water
zout
1 el olijfolie
2 el geraspte parmezaanse kaas


Saus:
1 el olijfolie
1 knoflookteen in dunne plakjes
2 el gepelde grofgehakte amandelen
½ rode paprika in kleine blokjes
½ ui in dunne ringen
2½ dl tomaatblokjes uit blik met vocht
1 el sinaasappelsap
1 tl geraspte sinaasappelschil
zout en peper
1 el fijngehakte, verse peterselie

 


Breng het water met een theelepel zout en olie aan de kook.
Maak intussen in een koekenpan de saus: verhit de olie met plakjes knoflook.
Zodra je ze ruikt, knoflook uit de pan op een bord scheppen en stukjes amandel in de olie lichtbruin bakken.
Schep de stukjes amandel uit de olie bij de knoflook.
Bak in de rest van de olie stukjes paprika en ui tot de ui glazig is.
Voeg tomaatblokjes met vocht, sinaasappelsap en sinaasappelschil toe en laat de saus zachtjes inkoken.
Voeg peper en zout toe.
Kook intussen de pasta in het kokende water beetgaar.
Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
Doe de pasta over in een schaal en meng de saus erdoor.
Strooi stukjes knoflook, amandelen en peterselie over de pasta.
Strooi er aan tafel de parmezaanse kaas over.