Champignonlasagne met tomaat & mozzarella Thea

(4 personen)

 

2 el olie

1 ui, gesnipperd

175 g vegetarisch kruimge­hakt (175 g, Vivera)

250 g kastanjechampignons, in plakjes

2 blikken ragout met champig­nons (a 400 g)

peper & zout

1 pak lasagne (250 g)

3 tomaten, in plakjes

125 g mozzarella, in plakjes

 

extra:

ovenschaal (inhoud l), ingevet

 

 

Verwarm de oven voor tot 200°C.

Verhit in een koekenpan de olie.

Fruit de ui.

Bak het gehakt 2 min. mee.

Voeg de champignons toe en bak 3 min.

Voeg de blikken ragout met 250 ml water toe en verwarm 5 min., zonder te koken.

Roer regelmatig en breng op smaak met peper en zout.

Schep een laagje ragout in de ovenschaal.

Dek af met lasagnebladen.

Maak met de rest van de ragout en lasagnebladen meer lagen.

Eindig met een laag ragout.

Leg er de plakjes tomaat en mozzarella op.

Bestrooi met peper en zout naar smaak.


Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 25-30 min. gaar.