Champignonlasagne met tomaat & mozzarella Thea
(4 personen)
2 el olie
1 ui, gesnipperd
175 g vegetarisch kruimgehakt (175 g, Vivera)
250 g kastanjechampignons, in plakjes
2 blikken ragout met champignons (a 400 g)
peper & zout
1 pak lasagne (250 g)
3 tomaten, in plakjes
125 g mozzarella, in plakjes
extra:
ovenschaal (inhoud 1½ l), ingevet
Verwarm de oven voor tot 200°C.
Verhit in een koekenpan de olie.
Fruit de ui.
Bak het gehakt 2 min. mee.
Voeg de champignons toe en bak 3 min.
Voeg de blikken ragout met 250 ml water toe en verwarm 5 min., zonder te koken.
Roer regelmatig en breng op smaak met peper en zout.
Schep een laagje ragout in de ovenschaal.
Dek af met lasagnebladen.
Maak met de rest van de ragout en lasagnebladen meer lagen.
Eindig met een laag ragout.
Leg er de plakjes tomaat en mozzarella op.
Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 25-30 min. gaar.