Reibekuchen 3

 

Heel geschikt bij kinderfeestjes als lekkere hap.

 

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2 uien,gepeld en gesnipperd
  • 2 eieren
  • zout
  • nootmuskaat
  • evt. wat bloem
  • (olijf)olie om in te bakken
  • koekenpan met dikke bodem

 

 

De aardappelen schillen, wassen en boven zeef raspen.

Laat uitlekken.

 

Voeg aan de geraspte en uitgelekte aardappelen eerst de uien toe en roer goed door elkaar.

Voeg vervolgens de eieren toe en roer weer goed door elkaar.

Voeg naar smaak zout en nootmuskaat toe (zonder wordt het gerecht wat flauw van smaak).

Roer weer goed door elkaar.

 

Doe wat olie in de pan, laat heet worden en schep een lepel aardappelbeslag in de hete olie.

Druk met de achterkant van de scheplepel op het aardappelbeslag zodat een soort kleine pannenkoek ontstaat.

 

De Reibekuchen DIRECT serveren met een lekkere salade en/of appelmoes.

 

Reibekuchen met appelmoes of appelcompote is een ware traktatie op kinderfeestjes.

Eens iets anders dan frites.

 

Wel snel na het bakken serveren.

Door ze te laten staan worden ze niet lekkerder.