Groentenburgers 3

 

4 personen

 

  • ½ kop bulgur
  • 125 g princessenbonen
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine wortel
  • ½ appel, geschild
  • ½ kop kikkererwten, blik of geweekt; uitgelekt
  • 1 el ui, fijngehakt
  • 1 el tahin (of pindakaas)
  • 1 el olie
  • ½ tl currypoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • teentje knoflook
  • ½ kop broodkruim
  • zout
  • peper

 

 

Kook de boontjes tot ze bijtgaar zijn.

Afgieten en fijnsnijden.

Kook de bulghur in een kop kokend water gedurende 1 minuut.

Neem van het vuur en bedek.

Rasp courgette, wortel en appel, en pers daar het vocht uit met een handdoek.

Voeg samen met de princessebonen.

 

Meng kikkererwten, ui, knoflook, tahin, currypoeder, chillipoeder, zout, peper en olie tot een zachte massa.

Voeg toe aan de de groenten.

Giet de bulghur af, verwijder overtolllig vocht door met de bolle kant van een lepel te drukken, en voeg toe aan de groenten.

Voeg het broodkruim toe.

Plaats een uur in de ijskast.

 

Maak de handen nat en maak vier burgers van het mengsel.

 

Bak in de pan of op de grill.