Aardappel-kaaskoekje

 

  • zout
  • 3 el vlugkokende havermout
  • 2 eieren
  • 4 el paneermeel
  • 50 g gepelde hazelnoten
  • 1 zakje instant aardappelpuree à 125 g
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • ½ dl melk
  • ½ tl cayennepeper
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 3 el boter


 

In pan 2½ dl water met zout aan de kook brengen.
Havermout erin strooien en ± 2 minuten zachtjes koken.


In diep bord 1 ei losroeren.
In ander diep bord paneermeel strooien.
Noten fijnhakken.


Van vuur af puree door havermout roeren.
Toevoegen: kaas, 1 ei, melk, noten, cayennepeper en nootmuskaat.
Door elkaar roeren.


Van pureemengsel 4 schijven vormen.
Deze eerst door ei, dan door paneermeel wentelen.


In koekenpan boter verhitten.
Aardappelkoekjes aan elke kant ± 2 minuten bakken.