Havermoutburgers

 

2 stuks

 

Mijn basis havermoutburger maak ik met heel fijngesneden ui, zongedroogde tomaten, en feta.

Soms doe ik er nog wat gemalen cashewnoten door en haal ik de burgers door wat sesamzaad.

Dit is een lekkere vleesvervanger.

 

  • 150 g havermout
  • 2 eieren
  • 40 g bloem
  • beetje ketjap
  • melk
  • zout en peper
  • ¼ ui, fijngesneden
  • 2 zongedroogde tomaten, fijngeknipt
  • stukje feta
  • 10 cashewnoten, gemalen
  • beetje sesamzaad
  • olijfolie

 

 

Maak een stevige brei van de havermout, eieren, bloem, ketjap, zout en peper, en melk.

Kneed de heel fijngesneden ui, zongedroogde tomaat, en feta erdoor.

Roer eventueel gemalen cashewnoten erdoor en bedek ook eventueel met sesamzaad alvorens ze in de hete olijfolie te bakken.