Gegrilde groentenburgers met rode bietensaus

 

Barbecue recept

 

1 dag van tevoren klaarmaken!

 

  • 25 g geplette tarwe
  • ½ dl kokend water
  • ½ ui
  • 25 g wortel
  • 25 g champignons
  • 100 g broodkruim
  • 125 g tofu
  • 1 el sojasaus
  • 1 el ketchup
  • 1 el bloem

 

Voor de saus

  • 200 g kwark
  • 2 el sap van rode biet
  • 5 radijsjes
  • 3 druppels tabasco
  • 1 el gehakte peterselie
  • peper
  • zout

 

 

Week de tarwe in het kokend water.

Hak de ui, de wortel en de champignons fijn in de keukenmachine.

Voeg de tofu, het broodkruim, de ketchup, de sojasaus en de bloem toe en hak nog even kort door.

Meng met de tarwe en maak balletjes van het mengsel.

Duw de balletjes plat en laat deze groenteburgers 1 nacht opstijven in de koelkast.

 

Maak een sausje met de kwark, het rode bietensap, de fijngehakte radijsjes, de peterselie en de tabasco.

Breng op smaak met zout en peper.

Leg de groenteburgers voorzichtig in een grillklem en wrijf ze in met grillolie.

Kruid met barbecuekruiden en rooster 10 minuten op een matige grillstand.

 

Dien op met een gemengde salade en de saus van rode bietjes.

 

Tip:

Het gerecht wordt nog beter als je ook rode bietjes onder de sla mengt.

Je kan gewoon gekookte bietjes gebruiken of – beter nog – ze na het koken inwrijven met notenolie en 5 minuten grillen.