Spinazieburgers

 

  • 3 el olijfolie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 el garam masala
  • ½ tl chilipoeder
  • 400 g rode-nierbonen uit blik of kikkererwten, fijngestampt
  • 200 g gehakte diepvriesspinazie
  • 100 g volkoren paneermeel
  • 4 el versgehakte koriander

 

 

Verhit de olie in een klein pannetje en bak de ui daaruin tot ie glazig is.
Voeg garam masala en chilipoeder toe en roerbak ongeveer een minuut.


Doe de fijngestampte rode-nierbonen (of kikkererwten), de gehakte spinazie, het paneermeel en de koriander in een mengkom, voeg het ui-mengsel toe en roer dat er goed door.
Verdeel het mengsel in acht delen.


Kneed en rol steeds twee delen tot burgers en leg ze 10 minuten onder de grill (5 minuten aan elke kant) tot ze knapperig en goudbruin zijn of bak ze 5 minuten in een contactgrill.