Turkse linzenballetjes

 

± 20 stuks

 

  • 100 g rode linzen
  • ½ I groentebouillon
  • 75 g tarwegriesmeel
  • 2 uien
  • ½ rode peper
  • 2 el olie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 tl komijnpoeder
  • zout

 

Voor het paneren:

  • tarwemeel
  • 1 ei
  • paneermeel, vermengd met sesamzaad

 

  • olie om in te frituren

 

 

Breng de linzen met de bouillon aan de kook.
Zet dan het vuur klein en laat de linzen in 20 minuten gaar koken.
Voeg de laatste 5 minuten het griesmeel toe en roer alles goed om.
Laat het linzen-griesmeel-mengsel nog een half uur wellen, van het vuur af zonder deksel.


Snijd de schoongemaakte uien en halve peper in kleine stukjes.
Verwarm de olie in een pan en bak de groenten hierin glazig.
Voeg de paprikapoeder en tomatenpuree toe en laat deze enkele minuten meebakken.
Haal de pan van het vuur en roer de peterselie en komijnpoeder door het ui-mengsel, evenals de linzen.
Breng het op smaak met zout en laat het enkele uren opstijven in de koelkast.


Maak dan kleine balletjes van het linzenmengsel, zo groot als walnoten.
Rol ze eerst door het meel, dan door het losgeklopt ei en dan door het paneermeel.
Frituur ze in de olie goudbruin.

 

 Deze balletjes zijn lekker met een knoflook- of pittige tomatensaus.