Aardappel-kaasburger

 

± 8 veggieburgers

 

 

  • 400 g gekookte en geprakte aardappelen
  • 150 g geraspte oude kaas
  • 1 ei
  • 4 el bloem
  • 4 el paneermeel
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 el Mexicogroenten, diepvries
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl gedroogd korianderblad
  • zout
  • flink wat peper

 

  • Nog wat extra bloem om de burgers voor het bakken in te wentelen
  • (soja)boter of olie om in te bakken.

 

 

Meng en kneed alles - op de extra bloem en bakolie na - door elkaar en zet het deeg even in de koelkast om steviger te worden.

Vorm er dan balletjes van en daarvan dan weer burgers.

Wentel de burgers door de bloem en bak ze om en om in de boter of olie tot ze een mooi kleurtje hebben.

 

Lekker op een bruin broodje met sla en tomaat en een sausje van 2 el mayonaise, 2 el kwark en 3 el chilisaus en een heel fijngesnipperd uitje.