Cashewburger met appel
- 250 g gezouten cashewnoten
- 2 volkoren beschuiten
- 2 el curryketchup
- 1 el gemberjam
- 3 tl kerriepoeder
- 2 el verse bieslook
- 3 el olie
- 1 appel
Maal de cashewnoten in de keukenmachine of in de rauwkostmolen fijn.
Verkruimel de beschuiten erboven.
Meng de curryketchup, gemberjam, 2 theelepels kerriepoeder en de bieslook erdoor.
Meng alles goed tot een homogeen mengsel en vorm er 4 platte schijven van.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de cashewburgers op zacht vuur in ca. 6 minuten bruin en gaar.
Keer ze regelmatig.
Schil intussen de appel en snijd hem in 12 dunne schijfjes.
Bestrooi de appelschijfjes met 1 theelepel kerriepoeder en bak ze ca. 1 minuut met de burgers mee.
Garneer de burgers met de appelschijfjes en enkele sprieten bieslook.
Lekker met gebakken krieltjes en gesmoorde groene kool