Lekkere Vegetarische Burger!!!

 

Nergens - nérgens is een recept te vinden voor een lekkere vegetarische burger.

Een lékkere vegetarische burger.

 

Dus kun je gaan experimenteren...

met inulinevezels...

met gefermenteerde zwarte bonen...

met zeewier...

Allemaal óf te duur, óf te smerig, of in het ergste geval: allebei.

 

Zie hier de oplossing: witte bonen uit blik.

Zonder toevoegingen, zonder gesodemieter, zonder smaakstoffen.

Gewone witte bonen.

 

 

Het recept voor een lekkere vegetarische burger


Die witte bonen een tijdje uit laten lekken en onderwijl een eitje loskloppen.

Deze twee ingrediënten bij elkaar voegen en prakken met een stamper.

Het resultaat: een smaakloze vegetarische burger in wording.

Maar goed: het moet een lékkere vegetarische burger worden.

 

 

Het geheime ingrediënt: vissaus.

De vegetarische versie van vissaus is sojasaus.

 

Vissaus is een umami-bom, oftewel het geeft een hartig accent aan het gerecht.

Een "kick".

 

Samen met worcestershiresaus én een druppeltje tabasco krijg je meteen het ouderwetse gehaktballengevoel, omdat die bol zitten met "umami".

 

Bind alles met een geklutst ei en paneermeel.

Meestal is voor 1 ei vier tot vijf opgehoopte eetlepels paneermeel wel goed.

 

 

Vegetarische burgers maken


Dit is het basisrecept voor lekkere vegetarische burgers.

Je kunt een hamburgerpers gebruiken om ze tot mooie hamburgers om te toveren, maar met de hand vormen brengt je ook een heel eind.

En elke variatie is mogelijk!

 

Voor een hartige vegaburger kun je specerijen als steranijs, piment, paprikapoeder, korianderpoeder en gemberpoeder toevoegen.

 

Voor een Italiaanse twist gebruik je zesden van citroen, fijngesneden rozemarijn, tijm en oregano.

Ook stukjes olijf en zongedroogde tomaten geven deze vegetarische burgers een mediterrane smaak mee.

 

Voor een Thaise vegetarische burger kun je ook koriander, peper en ui toevoegen.