Kartoffelpuffer / Reibekuchen

 

4 personen

 

  • 1½ kg. aardappelen
  • 3 eieren
  • 50 g ui
  • 30 g bloem
  • 1 el. zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • (olijf)olie

 

 

 

De aardappelen schillen, wassen en goed drogen.

Grof raspen en door een doek zo goed mogelijk uitknijpen.

Direct met de eieren, de fijngehakte ui, de bloem en de kruiderijen vermengen.

 

Van het deeg 16 afgeplatte ovalen vormen en deze in heet vet of hete olie in ± 4 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar bakken.

 

Lekker erbij is koude appelmoes.

 

 

Variatie:

Kruiden met 1 theelepel gedroogde marjolein en een geperst teentje knoflook.

 

Enkele tips:

In plaats van bloem kun je ook havermout gebruiken.

 

De aardappelen na het raspen niet uitknijpen!

 

Gewoon met een grote lepel in het hete (zonnebloem)olie geven.

 

Als je de aardappelen uitknijpt krijg je 'koekjes' en geen Kartoffelpuffer.

 

Kartoffelpuffer met suiker bestrooien en met appelmoes serveren.