Notenkaas

 

  • 1 l volle melk
  • 3 dl karnemelk
  • 1 takje peterselie
  • 2 takjes selderij
  • 75 g gepelde walnoten
  • zout
  • peper
  • ½ teen knoflook
  • 4 sneetjes roggebrood



In pan melk en karnemelk door elkaar roeren.
Op warme plaats (bv. bij verwarming) ± 8 uur laten staan tot massa vrij dik is.
Schone theedoek in vergiet leggen.
Hierin melkmassa doen.
In ± 6 uur laten uitlekken, tot massa vrij droog en brokkelig is.


In kopje peterselie en selderij heel fijnknippen.
Walnoten fijnhakken; 4 halve achterhouden voor garnering.
Kaas uit doek in kom doen.
Toevoegen: peterselie, selderij, gehakte walnoten, zout en peper.
Knoflook erboven uitpersen en door elkaar roeren.


Op aanrecht stuk aluminiumfolie (30 x 30 cm) leggen.
Hierop van kaas stevige rol vormen.
In folie wikkelen en tot gebruik in koelkast leggen.

 

Op 4 bordjes sneetje roggebrood leggen.
Met nat mes kaasrol in vieren snijden.
Aluminiumfolie verwijderen.
Op roggebrood leggen.
Garneren met halve walnoot.