Gorgonzola met bleekselderij en walnoten

 

  • 200 g Gorgonzola
  • 200 g Mascarpone
  • 2 tot 3 stelen bleekselderij
  • 50 g walnoten
  • zout
  • versgemalen peper
  • ½ tl balsamico-azijn
  • 2 el stijfgeklopte slagroom
  • 4 sneetjes walnotenbrood
  • 1 el kervelblaadjes

 

 

Druk de Gorgonzola met een vork fijn.
Roer met de Mascarpone tot een glad mengsel.
Snijd de gewassen en gedroogde bleekselderijstelen in kleine blokjes.
Hak de noten fijn.


Roer de bleekselderij en de noten door de Gorgonzolaroom en breng pittig op smaak met wat zout, peper en de balsamico-azijn.
Spatel er de slagroom door en smeer het mengsel op de geroosterde sneetjes notenbrood.
Bestrooi met de kervelblaadjes.

 

Tip
Het smeersel krijgt een kruidiger accent als de Gorgonzola wordt vervangen door Stilton of Roquefort.
Het is ook erg lekker als er wat vloeibare lavendelhoning over wordt gedruppeld.