Bananenkwark met kokos

 

  • 400 g roomkwark (40% vet)
  • 1 tot 2 el vanillesuiker
  • geraspte citroenschil
  • 2 volrijpe bananen
  • scheutje citroensap
  • 6 tot 8 blaadjes munt
  • 2 el stijfgeklopte slagroom
  • 4 el geraspte kokos
  • 4 krentenbollen
  • 4 aardbeien met kroontjes

 

Roer de kwark, de vanillesuiker en wat citroenrasp door elkaar.
Pel de bananen.
Prak er een fijn met een vork en snijd de tweede in piepkleine blokjes.
Bedruppel met citroensap en schep door de kwark.
Snijd de munt in ragdunne reepjes en schep ze met de slagroom door de kwark.
Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin en schep de helft door de kwark.
Snijd de krentenbollen door en rooster ze op de snijvlakken goudbruin.
Verdeel de bananenkwark dik over de broodjes en bestrooi met de resterende kokos.
Garneer met de in tweeën gesneden aardbeien.