Tofusmeersel 1

 

  • 1 blok tofu (± 250 g)
  • 1 el shoyu
  • 2 el tahin
  • 1 el ume su
  • paar druppels Wochestershiresaus
  • paar tabasco
  • knoflook
  • 1 el olijfolie
  • bieslook
  • dille

 

 

Snijd de tofu in niet te grote stukken en kook ze in water (± 5 minuten), tot ze beginnen te drijven.

Doe ze in een hoge mengkom.

Voeg de overige ingrediënten erbij - behalve bieslook en dille - en maak er met de staafmixer een smeuïge massa van.

Roer als laatste de bieslook en dille erdoor.

 

De hoeveelheden knoflook, bieslook en dille naar eigen inzicht en smaak aanpassen.

 

 

NB.

Het smeersel is gelijk al lekker, maar de volgende dag zijn alle smaken nog beter ingetrokken!

Nóg lekkerder!