Kapucijners  (BASISRECEPT)

 

Week 200 g gedroogde kapucijners minimaal 8 uur in ruim water.

Ververs het water, voeg een heel klein beetje zout, 2 gepelde tenen knoflook, eventueel een laurierblad en wat takjes tijm toe en kook de kapucijners in ± 1½ uur gaar.

Laat ze in een vergiet uitlekken.

Vang wat van het kookvocht op.

 

 

Kapucijnertapenade

 

Neem een derde van de hoeveelheid gekookte kapucijners.

Maal ze in een blender met 2 eetlepels olie uit een potje gedroogde tomaten en wat opgevangen kookvocht tot een dikke saus.

 

Meng de gemalen kapucijners met 3 eetlepels grof gehakt basilicum, 4 eetlepels fijngehakte groene olijven en 3 fijngehakte gedroogde tomaten, zout en gemalen (rode) peper.

Laat de smaken even intrekken.

 

Serveer met geroosterd pitabrood.