Hummus met noten

  • 1 kop amandelen, geweekt en ontveld
  • 1 kop macadamianoten
  • 1 kop water
  • 1 kop sesamzaad geweekt
  • 5 el citroensap
  • 1 uitgeperste teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el komijn
  • 1 tl versgemalen peper
  • bosje peterselie

 

 
Meng de amandelen en de macadamianoten in een keukenmachine totdat ze zeer fijn zijn gehakt.

Voeg hier, terwijl je de machine draaiend houdt, langzaam een halve kop water aan toe totdat na ongeveer 2 minuten een glad geheel is ontstaan. Mix in de blender het sesamzaad, een halve kop water en alle andere ingrediënten totdat het mengsel smeuïg is.

Als het te stevig is, kan er nog wat extra water bij.

Voeg het amandel-macadamianotenmengsel toe en laat het geheel nog een of twee minuten doordraaien.

Strooi er wat gehakte peterselie overheen.