Caponata

 

  • 2 aubergines
  • 2 rode uien
  • 1-2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • ½ kop donkere rozijnen
  • 1 kop zwarte olijven
  • 2 tl oregano (of majoraan)
  • 2 el balsamico-azijn
  • zwarte peper
  • zout

 

 

Snij de aubergine in blokjes, bestrooi ze in een vergiet met zout en laat een half uur staan.
Spoel de aubergine af en knijp de blokjes uit. Snij de ui in halve ringen en knoflook in plakjes en fruit ze met de aubergine in olijfolie.
Voeg gepelde tomaten (met vocht), rozijnen, olijven, oregano en azijn toe en laat een half uurtje pruttelen.
Laat de prut zonder deksel indikken.
Maak op smaak met peper en zout.

 

Lekker op crostini, toast of stokbrood.