Tomatentapenade

 

 

  • zongedroogde tomaten, in een pot of een zakje
  • zwarte olijven
  • halve citroen
  • olijfolie
  • basilicum
  • 100 g Parmezaanse kaas (stukje)

 

Heb je gedroogde tomaten in een zakje gekocht, dus droge tomaatjes, zet ze dan een uurtje in een schaaltje met wat olijfolie.

Zet ze helemaal onder, dit is het niet het moment om zuinig te zijn met de olie.

Als je de tijd hebt, zet je ze de avond voordat je tapenade gaat maken, al te weken.

 

 

Rasp de Parmezaanse kaas op een grove rasp.

Pers de citroen uit.

Doe de tomaten in een keukenmachine.

Voeg er een handje zwarte olijven aan toe.

Doe de geraspte Parmezaanse kaas erbij.

Laat draaien in een keukenmachine of met de staafmixer, tot het kleine stukjes zijn.

Doe er een scheutje citroensap bij.

Doe er nu een flinke hoeveelheid olijfolie bij (bijvoorbeeld die olie die je hebt gebruikt om de tomaten in te weken).

Doe er als laatste blaadjes basilicum bij.

Proef of er nog peper, citroensap of olijfolie bij moet.

 

Je kunt de tapenade meer dan een week bewaren in een pot in de koelkast.

 

Tomatentapenade

zongedroogde tomaten, in een pot of een zakje

zwarte olijven

halve citroen

basilicum

100 gram Parmezaanse kaas (stukje)

 

Heb je gedroogde tomaten in een zakje gekocht, dus droge tomaatjes, zet ze dan een uurtje in een schaaltje met wat olijfolie. Zet ze helemaal onder, dit is het niet het moment om zuinig te zijn met de olie. Als je de tijd hebt, zet je ze de avond voordat je tapenade gaat maken, al te weken.

 

Rasp de Parmezaanse kaas op een grove rasp.

Pers de citroen uit.

Doe de tomaten in een keukenmachine.

Voeg er een handje zwarte olijven aan toe.

Doe de geraspte Parmezaanse kaas erbij.

Laat draaien in een keukenmachine of met de staafmixer, tot het kleine stukjes zijn.

Doe er een scheutje citroensap bij.

Doe er nu een flinke hoeveelheid olijfolie bij (bijvoorbeeld die olie die je hebt gebruikt om de tomaten in te weken).

Doe er als laatste blaadjes basilicum bij.

Proef of er nog peper, citroensap of olijfolie bij moet.

 

Je kunt de tapenade meer dan een week bewaren in een pot in de koelkast.