Geitenkaascrème met kruiden en pijnboompitten

 

  • 200 g verse geitenkaas
  • 100 g verse roomkaas
  • ½ bosje verse groene kruiden (bijvoorbeeld basilicum, peterselie, kervel, citroentijm en munt)
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 sneetjes boerenbrood
  • 4 kerstomaatjes
  • 4 plukjes basilicum

 

 

Roer de geitenkaas en de roomkaas tot een mooi glad mengsel.
Hak de gewassen en droog geslagen kruiden fijn.
Hak de knoflook fijn en roer met de kruiden door het kaasmengsel.
Breng alles op smaak met wat zout en peper en laat minstens 15 minuten rusten.


Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Laat ze afkoelen en hak ze fijn.
Schep de pijnboompitten door de kaascrème en smeer die dik op de geroosterde sneetjes brood.
Snijd de gewassen kerstomaatjes in kwarten.
Garneer de sneetjes brood met de tomatenkwarten en de basilicum.