Spinazie-kaas tortilla

 

 

  • 500 g aardappels
  • 2 uien
  • 50 ml (olijf)olie
  • 4 eieren
  • 200 g verse spinazie of 100 g bevroren bladspinazie
  • 150 g gorgonzola
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • 75 g zwarte olijven zonder pit
  • peper en zout

 

 

Stap 1

Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes of blokjes.

Gaar ze een paar minuten voor in de magnetron of kook ze in 10-15 minuten beetgaar.

 

Voorgaren in de magnetron is snel en eenvoudig: Verdeel de geschilde, gewassen en gesneden aardappels met aanhangend vocht in een diepe magnetronschaal.

Dek de schaal af met een deksel of met magnetronfolie.

 

Na 3-5 minuten op vol vermogen zijn de aardappels beetgaar.

Laat ze 2 minuten nagaren.

 

 

Stap 2

Snipper de uien.

Hak de spinazie fijn (let op: de bevroren spinazie eerst ontdooien en goed laten uitlekken).

Snijd de kaas en olijven in stukjes.

Verhit de helft van de olie en bak de aardappelplakjes met de gesnipperde ui 5 min.

Voeg de spinazie toe en bak een paar min. mee tot het gaat slinken.

 

Stap 3

Klop de eieren los.

Haal het mengsel van het vuur en schep dit met de kaas en olijven door de losgeklopte eieren.

 

Stap 4

Veeg de pan schoon met wat keukenpapier.

Verhit de overgebleven olie in de pan en schenk het tortillamengsel in de pan.

Dek de pan af en bak de tortilla 15 min. tot de bovenkant gestold is.

Dek de pan af met een groot bord en keer ze tezamen.

Laat de tortilla voorzichtig terug in de pan glijden en bak de onderkant in 5 min. bruin en knapperig.

 

Snijd de tortilla in punten of blokjes en serveer warm of koud.