Paddestoelenrisotto

 

  • 250 g verse paddestoelen
  • 5 dl groentebouillon (bouillonblok)
  • 1 el olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 deciliter risottorijst
  • zout naar smaak
  • versgemalen peper
  • 1 takje verse peterselie, geknipt
  • 1 el boter
  • versgeraspte Parmezaanse kaas

 

 

Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui met knoflook en voeg na een paar minuten de paddenstoel toe.
Een minuut of 3 bakken en vervolgens de rijst erdoor roeren.
Bouillon toevoegen en ± 25 minuten laten koken.
De rijst moet nog wat papperig zijn.
Op smaak brengen met zout en peper.
Peterselie, boter en Parmezaanse kaas erdoor roeren en opdienen.

 

  • Lekker met een tomatensalade en wat brood.