Quorn in kokossaus

 

  • 350 g Quorn
  • 2 sjalotten, in plakjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 tl gemberpoeder
  • 3 tl gemalen koriander
  • 2 preien, in ringen
  • 300g wortelen, in schijfjes
  • 2 zakjes gemalen kokos
  • 4 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 tl sambal
  • 2 el sojasaus
  • 1 el gehakte peterselie
  • 4 el kokosmelk

 

 

Doe de Quorn met de sjalot, de knoflook, de gember en de koriander in een kom.
Meng goed en laat ongeveer 10 minuten staan.
Meng de kokos met 4 dl water.
Verwarm de olie in een pan en fruit het
Quorn-mengsel ongeveer 10 minuten.
Voeg de prei, wortel, sambal en sojasaus toe en bak het geheel onder voortdurend roeren ± 4 minuten.
Giet er de kokosmelk bij en laat ± 3 minuten koken op een laag vuur.
Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met peterselie.

 

  • Serveer met witte rijst.