Spruitjesstamppot met gember

 

4 personen

 

700 g spruitjes

2 cm gember

2 tenen knoflook, gepeld

30 g boter

4 el ketjap

450 g aardappelpuree

200 g vegetarische wokreepjes

100 g cashewnoten

1 limoen

zout

peper

rasp

 

 

Maak de spruitjes schoon en halveer ze.

Schil de gember en rasp deze fijn.

Snijd de knoflook fijn.

 

Verhit de boter in een hapjespan en voeg de spruitjes, gember en knoflook toe.

Bak de groenten 5 minuten op hoog vuur.

Blus af met de ketjap en bak het geheel nog 2 minuten door.

Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de vegetarische wokreepjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de cashewnoten de laatste 2 minuten mee.

 

Meng de spruitjes door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de limoen in partjes.

 

Serveer de spruitjesstamppot met de gebakken vegetarische wokreepjes en cashewnoten.

Garneer met een partje limoen.

 

TIP:

Lekker met een beetje sambal!