Roergebakken paprika en eieren

 

2personen

 

 

  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ kleine courgette
  • 100 g champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gr ciabatta-brood
  • 2 el olijfolie
  • 2 el (wal)notenolie
  • 1 tl kruiden op oliebasis
  • 50 gr geraspte cheddarkaas
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 el zonnebloem-zaadjes

 

 

Snijd de paprika's in stukjes.
Snijd de courgette overdwars in vieren en dan in plakjes.
Maak de ui schoon, halveer hem en snijd deze in plakken.
Veeg de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
Snijd de ciabatta in blokjes.

 

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de uien de uitgeperste knoflook, de champignons, de paprika en courgette in 5 minuten bijna gaar.
Verhit in een andere koekepan de notenolie en voeg de ciabatta en de kruiden op oliebasis toe en bak deze ongeveer 2 minuten.


Verhit de grill voor op de middenstand.
Doe het paprikamengsel in een ovenschaal en maak vier kuiltjes in het mengsel.
Breek een ei in ieder kuiltje.
Strooi de kaas over het mengsel en bak het ongeveer 4 min. onder de grill totdat de eieren gestold zijn.
Bestrooi het gerecht met zonnebloemzaadjes.

 

  • Lekker met ciabatta brood of komkommersalade met in gekruide olie gemarineerde feta.