Pilav met rozijnen en amandelen

 

  • 1 ui, in dunne ringen
  • plantaardige olie
  • 100 g grofgeraspte wortel
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • ½ tl djinten (komijn)
  • ½ tl koenjit (kurkuma)
  • 2 el kerriepoeder
  • 375 g snelkook zilvervliesrijst
  • 7 dl groentebouillon
  • 350 g tofu in blokjes
  • 50 g gewelde rozijnen
  • 30 g geschaafde amandelen

 

 

Fruit de ui enkele minuten in wat olie.


Voeg wortel, knoflook, djinten, kerriepoeder en rijst toe en bak alles al roerend gedurende enkele minuten.


Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de rijst 15 minuten op een laag vuur koken.


Bak de tofublokjes in wat olie en schep ze vervolgens met de rozijnen en de amandelen door de rijst.


Warm het gerecht nog even goed door.