Bruine- en witte bonenschotel met zure room Jeannette

 

4 personen

 

 

  • 1 ui
  • 1 venkelknol
  • 1 grote wortel
  • 1 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl koriander
  • ½ tl chilipoeder
  • zout en peper
  • ½ potje (klein) bruine bonen
  • ½ potje (klein) witte bonen
  • 4 el zure room

 

Pel de ui en snipper deze fijn.

Maak de wortel en de venkelknol schoon en snijd ze beide in stukjes.

 

Verwarm de olie in een pan en roerbak hierin eerst eventjes de ui en bak de wortel en de venkel nog ongeveer 1 minuut mee.

Voeg hier een kleine hoeveelheid water aan toe en laat de groenten in ongeveer 6 minuten beetgaar worden.

 

Als het water na 6 minuten nog niet helemaal verdampt is, zet u het vuur wat hoger of u giet het water af.

 

Pel de knoflook en pers de teentjes boven de groenten uit.

Voeg hier ook het korianderpoeder, het chilipoeder en wat peper en zout naar smaak toe.

 

Kook de bonen gaar en voeg ook deze toe.

(Als u kant-en-klare bonen koopt, kunt u ze direct toevoegen.)

 

Verwarm het geheel nog een paar minuten tot het goed heet is.

 

Verdeel het mengsel over vier borden en schep in het midden van elk mengsel een eetlepel zure room.