Chili met Tofu

 

2 personen

 

 

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el bloem
  • 1/4 l groentebouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • mespunt kerriepoeder
  • mespunt cayennepeper
  • 1 pot bruine bonen
  • 1 el fijn gesneden peterselie
  • 150 g gekruide of gemarineerde tofu, in blokjes

 


Maak de ui schoon en snijd de ui in ringen.
Maak ¼ liter groentenbouillon klaar.
Volg de bereidingswijze op de verpakking.
Pers het teentje knoflook.

Verhit de olie en bak de ui goudgeel.
Voeg ook de geperste knoflook toe.
Strooi de bloem er over en roer goed door.
Bind het geheel met de groentenbouillon.


Haal de pan van het vuur en voeg de tomatenpuree, kerriepoeder, cayennepeper en bruine bonen toe.
Voeg op het laatste moment de tofu toe.


Verwarm het geheel nog even voor het serveren, maar breng het niet meer aan de kook.

 

Bestrooi de chili met peterselie.