Aardappelgnocchi met tomaten-saliesaus

 

2 personen

 

 

Voor de gnocchi:

  • 300 g kruimige aardappelen
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 125 g bloem
  • 1 eierdooier
  • 25 g geraspte oude kaas

 

Kook de aardappelen in de schil gaar.
Laat ze afkoelen, pel ze en wrijf ze door een zeef.
Maak een kuiltje in het midden van de fijngewreven aardappelen.


Strooi wat peper, zout en nootmuskaat en de helft van de bloem erin en voeg de eierdooier toe.
Meng alles vanuit het midden tot een deegje en voeg deel voor deel de rest van de bloem toe.
Laat het deegje minstens 20 minuten rusten.


Maak hier een rol van en snijd plakjes van ca. 1½ cm dik .
Druk met een vork in ieder plakje een patroon.

 

Voor de saus:

  • 1 sjalot
  • 2 theelepels olie
  • ½ blik tomatenstukjes op sap
  • 2 theelepels fijngesneden salie (of mespunt gedroogd)
  • peper en zout


Pel en snipper het sjalotje en fruit het in de olie.
Voeg de tomaten en salie toe en laat alles goed warm worden.
Breng op smaak met peper en zout.

 

 

Bereiden:


Breng in een pan royaal water met wat zout aan de kook en kook hierin de gnocchi tot ze boven komen drijven.
Verwarm intussen de tomatensaus.
Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een verwarmde schaal.
Strooi de kaas erover en gratineer ze onder de grill.


Serveer de tomatensaus en een salade erbij