Salade Du Barry

 

Maaltijdsalade      

4 personen

 

1 middelgrote bloemkool of broccoli        

zout            

1 bosje waterkers              

1 el limoen- of citroensap, gezeefd                

1 tl droge witte vermouth              

witte peper            

4 el olijfolie            

1 el fijngehakte peterselie              

1 el fijngesneden bieslook                

1 blok tofu tamari, in blokjes

 


Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes.        

Kook ze in ruim water met wat zout in ± 6 à 7 minuten.

Laat ze uitlekken, afkoelen en opdrogen.

Bak de blokjes tofu enkele minuten in wat olie en leg ze apart.

Maak waterkers schoon en spreid ze uit over de bodem en tegen de wand van een niet al te grote schaal.

Schep de bloemkoolroosjes in het midden van de schaal.        

Maak dressing door limoensap met vermouth te mengen + zout + peper.

Klop daarna de olie erdoor.        

Sprenkel de dressing over de roosjes en bestrooi ze met de tuinkruiden.  

Serveer de tofu apart erbij.  

Schep de salade aan tafel éénmaal luchtig om.   

 

Serveer er warm stokbrood bij.