Salade met gegrilde peren en blauwe kaas

(4 personen)

 

Peren, walnoten en blauwe kaas zijn bij wijze van spreken voor mekaar geboren. Om het huwelijk te bezegelen, breng je ze samen in een frisse salade. En de eenvoudige vinaigrette doet de rest.

 

Voor de salade:

2 rijpe peren

30 g walnoten

sla

waterkers

raddichio (slasoort)

kervel

200 g blauwe schimmelkaas

 

Voor de vinaigrette:

1 el honing

1½ el scherpe mosterd

1 el balsamico

4 el notenolie

2 el olijfolie

peper

zout

 

Extra:

grillpan
vijzel

 

Salade:

Rooster de walnoten in een hete oven.

Spoel de soorten sla schoon, scheur de blaadjes en maak het salademengsel.

Kruid de salade en schil de peren.

Verwijder het klokhuis en snijd de vruchten in plakjes van ± ½ cm.

Crunch de walnoten kort in de vijzel.

Verhit de grillpan en grill de plakjes peer.

Meng het fruit onder de salade.

Verkruimel de blauwe kaas.

Meng de stukjes schimmelkaas en de brokjes geroosterde noten onder de salade.

Pluk wat Romeinse kervel en schik die tussen de salade.

 

Vinaigrette:

Meng de honing, de balsamico en de scherpe mosterd.

Leng dit mengsel druppelgewijs aan met notenolie en olijfolie.

Kruid de vinaigrette met peper en zout.

Meng een deel van de vinaigrette onder de salade en serveer.