Mexicaanse salade            

 

4 personen              

 

 

 

200 gr kipfilet

 

tacokruiden (potje)         

 

2 el boter     

 

1 rode ui      

 

3 vleestomaten

 

1 rijpe avocado       

 

1 el citroensap    

 

200 g spercieboontjes (blik/pot)           

 

1 blikje maiskorrels à 100 gr         

 

 

 

Dressing:      

 

1 teentje knoflook       

 

3/4 dl olijfolie

 

3 el azijn      

 

2 el tomatenketchup     

 

mespunt komijn

 

mespunt cayennepeper        

 

 

 

 

 

Kip in reepjes snijden en met de tacokruiden bestrooien.

 

Half uurtje laten staan en dan in de hete boter gaarbakken.  

 

Uit de pan halen en laten afkoelen.      

 

 

 

Voor de dressing:

 

De knoflook pellen en uitpersen, alle ingredienten goed doorelkaar roeren.        

 

 

 

Voor de salade:

 

De ui pellen, halveren en in halve ringen snijden.

 

Tomaten ontvellen en in blokjes snijden.        

 

Avocado schoonmaken, vruchtvlees in stukjes en met citroen besprenkelen.

 

Spercieboontjes en maiskorrels in zeef laten uitlekken en de boontjes eventueel in kleinere stukjes snijden.        

 

De ingredienten voor de salade met de reepjes koude kip in een slabak doorelkaar scheppen.    

 

De dressing erover gieten en de salade opnieuw doorscheppen.                 

 

 

 

Serveren met tortillachips of stokbrood.