Komkommersalade met zure room           

(4 personen)

 

2 komkommers                  

½ el zout              

2 el witte wijnazijn                

1 ei, hardgekookt en gepeld              

1 el Dijonmosterd          

125 ml zure room           

1 tl suiker              

versgemalen witte peper            

1 el fijngesneden verse dille              

 

Schil de komkommers, halveer ze er verwijder de zaadjes.       

Snijd de helften in plakjes en schep ze om met het zout en 1 el azijn. 

Laat uurtje staan.

Halveer dan het ei, dooier eruit en snijd het eiwit in reepjes.       

Prak het geel in een slaschaal fijn en roer de mosterd, zure room, 1 el azijn, suiker en peper naar smaak erdoor.        

Laat de kokommer in een vergiet uitlekken en dep het droog met keukenpapier.

Schep de komkommer met de reepjes eiwit door de dressing.      

Strooi de dille erover.