Srilankaanse pannenkoeken


1 Dag van tevoren voorbereiden !!


225 g rijstemeel of rijstebloem
225 g witbroodmix
1 el suiker
5½ dl kokosmelk uit blik

olie
papaya, banaan en mango in stukjes
1 el citroensap
3 el rietsuiker

 


Kneed een soepel deeg van rijstemeel of -bloem, witbroodmix, suiker en 1½ dl van de kokosmelk.
Zet het afgedekt met folie een nacht weg.

 
De volgende dag met 4 dl kokosmelk tot een soepel deeg kneden, 2 uur laten rusten en dan doorroeren.
Olie in de wok verhitten (steeds kleine beetjes toevoegen), een kleine soep-opscheplepel vol beslag erin schenken en direct ronddraaien zodat een rand van circa 4 cm boven de bodem wordt bedekt met beslag.
De rest vloeit terug naar de bodem.
Een deksel erop leggen en het pannekoekje op een licht vuur lichtgoudbruin bakken.
De rand met een spatel losmaken en de pannenkoek uit de pan wippen en op keukenpapier laten uitlekken.


Maak een salade van het fruit, citroensap en rietsuiker en leg die op de pannenkoek.