Kruidenflensjes met paddenstoelenvulling

zie basisrecept voor flensjesbeslag

 

4 el fijngehakte groene kruiden


Voor de vulling:
500 g champignons
2 el gesnipperde uien
30 g boter
zout
versgemalen peper
2 el port
2 el fijngehakte peterselie
200 g mozzarella, in blokjes gesneden


Verder:
8 el tomatenblokjes
80 g versgeraspte Parmezaanse kaas
2 el olijfolie

 


Maak het beslag en schep er de kruiden door.
Snijd de schoongemaakte paddestoelen in dunne plakjes.
Laat de ui in de boter glazig fruiten en laat de paddestoelen meebakken tot alle vocht is verdampt.
Breng op smaak met wat zout en peper en blus af met de port.
Laat inkoken en voeg de peterselie en de mozzarella toe.
Bak 8 dunne flensjes van het beslag, vul ze met het paddestoelenmengsel en leg ze in een ovenschaal.
Beleg met de blokjes tomaat, bestrooi met de kaas en bedruppel met de olie.
Laat kort in de op 210°C voorverwarmde oven gratineren.