Gevulde pannenkoek met kokos en banaan

Thailand

 

1 el geschaafde kokos

40 g bloem

2 el rijstebloem

55 g fijne kristalsuiker

25 g gedroogd, geraspt kokos

2,5 dl kokosmelk

1 ei, licht geklopt

roomboter

60 g boter extra

4 grote bananen in schuine dikke plakken

60 g gele basterdsuiker

80 ml limoensap

reepjes limoenschil als garnituur

Bereid het deeg (10 minuten)

 

Rooster het geschaafde kokos op een bakplaat 10 minuten in een oven op 150 °C, of tot het goudgeel is.

Schud de bakplaat af en toe heen en weer.

Zet het kokos apart.

Zeef beide bloemsoorten in een kom.

Voeg de suiker en het gedroogde kokos toe en meng alles goed.

Maak een kuiltje in het midden en schenk de kokosmelk en het ei erin.

Klop glad.

Bak de pannenkoeken (30 minuten)

 

Smelt wat boter in een koekenpan.

Schenk 60ml pannenkoekbeslag in de pan en bak de pannenkoek op matig vuur tot de onderkant goudbruin is.

Draai de pannenkoek om en bak de andere kant.
Leg de pannenkoek op een bord en dek hem af met een theedoek om hem warm te houden.
Herhaal met de rest van het beslag en voeg indien nodig meer boter toe.

Verhit de extra boter en bak de banaan op matig vuur zacht en bruin.

Bestrooi hem met de basterdsuiker en schud de pan zachtjes tot de suiker gesmolten is. Roer het limoensap erdoor.

 

Verdeel de banaan over de pannenkoeken en vouw de pannenkoeken dubbel.

Bestrooi ze met het geschaafde kokos en reepjes limoenschil.