Aardappelpannenkoeken uit de Ardennen

 

4 grote, geschilde bloemige aardappelen
2 el bloem
2 los geklopte eieren
zeezout

versgemalen peper

nootmuskaat
50 g olie
een koekenpan van 12 cm doorsnee

 

 

Verwarm de oven voor op 150°C.
Rasp de aardappelen en meng er de bloem en de eieren door om er een samenhangende massa van te maken.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.


Verhit ¼ deel van de olie in de koekenpan.
Schep ¼ deel van het aardappelmengsel in de pan en strijk het met een vork tot een laag van 1/2 cm dik uit.
Bak de pannenkoek in 8 minuten goudbruin, keer hem om en bak ook de andere kant goudbruin.
Houd de pannenkoek in de oven warm.


Bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier en serveer ze warm.

Serveer er een frisgroene salade bij.