Crespelle met Ricottavulling

(Italië)


Voor de flensjes:
100 g bloem
zout
¼ I melk
4 eieren
2 el gesmolten boter
olie om te bakken


Voor de vulling:
250 g Ricotta
2 el panna (Italiaanse kookroom)
100 g versgeraspte Pecorino
150 g mozzarella
1 bosje basilicum
zout
versgemalen peper


Om te gratineren:
1½ portie tomatensaus (zie sauzen)
40 g versgeraspte Pecorino

 


Doe de ingrediënten voor de flensjes in een hoge beker en meng met de staafmixer tot een glad beslag.
Laat 30 minuten rusten.

Roer de Ricotta glad met de room en de Pecorino.
Snijd de mozzarella in blokjes en de basilicum in reepjes en roer ze door het Ricottamengsel.
Breng op smaak met wat zout en peper.


Verhit de olie in een koekenpan en bak één voor één 8 dunne flensjes.
Leg ze naast elkaar en laat ze iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk de flensjes met het Ricottamengsel en rol ze op.
Leg ze naast elkaar in een rechthoekige ovenschaal en giet er de tomatensaus over.
Bestrooi met de Pecorino.
Gratineer 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.