Boekweitpoffertjes met honing

Heerlijk bij de brunch of als dessert.


100 g bloem
100 g boekweitmeel
18 g verse of 6 g gedroogde gist
3 eieren
4 dl melk
snuf zout
50 g boter
5 el honing
1¼ dl crème fraîche
½ tl vanillepoeder

 


Bloem, boekweitmeel en gist mengen.
In het midden een kuiltje maken, daarin de losgeklopte eieren doen.
Samen met de lauwwarme melk tot een beslag kloppen.
Zout toevoegen.
Boter smelten en de helft door het beslag roeren.
De rest gebruiken voor invetten.
Poffertjespan dun invetten, in elke opening wat beslag gieten en poffertjes omkeren als de bovenkant droog is.
Warmhouden op een bord met deksel, bovenop een pan met kokend water.


Crème fraîche en vanillepoeder door elkaar roeren.
Poffertjes dun bestrijken met honing en op een bordje serveren met een toef vanilleroom erbij.