Paprikasaus                   

 

40 g boter        

2 gesnipperde uien   

3 fijngehakte teentjes knoflook                

1 rode paprika, in kleine stukjes         

25 g gezeefde bloem          

½ tl scherpe paprikapoeder         

3 el tomatenpuree         

1 mespunt suiker          

1 laurierblad           

2 - 3 el crème fraîche

½ tablet voor kruidenbouillon

        

 

Smelt de boter in een wok en fruit de uien ca. 3 min.   

Voeg de knoflook toe en na 1 minuut de paprikastukjes.       

Strooi bloem en paprikapoeder erover, voeg tomatenpuree en suiker toe.

Laat alles 3 minuten zachtjes bakken.        

Schenk er, al roerend, 3 dl water bij en doe het laurierblad erbij.  

Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.     

Laat dan 5 minuten zachtjes sudderen en los het bouillontablet erin op.        

Schenk de saus door een zeef in een andere pan.  

Roer er, vlak voor het opdienen, de room door.