Guacamole met doppers
Deze frisse dipsaus wordt gemaakt met doperwtjes in plaats van de traditionele avocado’s.
Voor 4 tot 6 personen
350 g diepvries doperwtjes, ontdooid
2 tenen knoflook, uit de knijper
2 lenteuitjes, bijgesneden en gehakt
1 tl fijngeraspte schil en het sap van 1 limoen
½ tl gemalen komijn
paar druppels Tabasco
1 el mayonaise
2 el gehakte verse koriander
zout
versgemalen zwarte peper
snufje paprikapoeder
schijfjes limoen, ter garnering
Voor de crudités:
6 waspeentjes
2 stengels bleekselderij
1 rode handappel
1 peer
1 el vers citroen- of limoensap
6 mini-maiskolfjes
Doe de doperwtjes, knoflook, lenteui, geraspte limoenschil, het limoensap, de komijn, tabasco, mayonaise en wat zout en peper in een keukenmachine en draai tot een glad mengsel.
Voeg de gehakte koriander toe en draai een paar seconden.
Schep het mengsel in een kom, dek af met plastic folie en zet 30 minuten in de koelkast.
Bereid de crudités voor.
Schil de waspeen en snijd bij.
Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en snijd de stengels net zo lang als de peentjes.
Snijd de appel en peer in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in dikke plakken.
Doop elke plak onmiddellijk in het citroen of limoensap.
Schik deze ingrediënten en de minimaïs op een dienschaal.
Strooi wat paprikapoeder over de guacamole, garneer met schijfjes limoen en dien op.