Guacamole met doppers

 

Deze frisse dipsaus wordt gemaakt met doperwtjes in plaats van de traditionele avocado’s.

 

Voor 4 tot 6 personen

 

350 g diepvries doperwtjes, ontdooid

2 tenen knoflook, uit de knijper

2 lenteuitjes, bijgesneden en gehakt

1 tl fijngeraspte schil en het sap van 1 limoen

½ tl gemalen komijn

paar druppels Tabasco

1 el mayonaise

2 el gehakte verse koriander

zout

versgemalen zwarte peper

snufje paprikapoeder

schijfjes limoen, ter garnering

 

 

Voor de crudités:

6 waspeentjes

2 stengels bleekselderij

1 rode handappel

1 peer

1 el vers citroen-­ of limoensap

6 mini-maiskolfjes

 

 

Doe de doperwtjes, knoflook, lenteui, geraspte limoenschil, het limoensap, de komijn, tabasco, mayonaise en wat zout en peper in een keukenma­chine en draai tot een glad mengsel.

Voeg de gehakte koriander toe en draai een paar seconden.

Schep het mengsel in een kom, dek af met plastic folie en zet 30 minuten in de koelkast.

 

Bereid de crudités voor.

Schil de waspeen en snijd bij.

Snijd de bleekselde­rij in de lengte doormidden en snijd de stengels net zo lang als de peentjes.

Snijd de appel en peer in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in dikke plakken.

Doop elke plak onmiddellijk in het citroen­ of limoensap.

 

Schik deze ingrediënten en de minimaïs op een dienschaal.

Strooi wat paprikapoeder over de guacamole, garneer met schijfjes limoen en dien op.