Kikkererwten-tortilla

 

 

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 3 el olijfolie
  • 175 g gare kikkererwten
  • mespunt geelwortel
  • mespunt korianderpoeder
  • 4 eieren
  • zout
  • peper
  • peterselie voor de garnering

 

 

Snijd de schoongemaakte ui en paprika in kleine stukjes, pers de knoflook uit en snijd het pepertje heel fijn.
Verwarm de olie in een koekepan en bak hierin de groenten glazig.
Voeg de kikkererwten en de specerijen toe en bak ze even mee.
Klop de eieren los met het zout en de peper en giet dit in de koekepan.
Laat de onderkant nu in 5 minuten stevig worden en draai de tortilla met behulp van een deksel om.
Bak ook de andere kant in enkele minuten goudbruin.
Bestrooi de tortilla rijkelijk met verse gehakte peterselie.