Omelet met tahoe in een gekruid sojasausje

 

 

  • 4-6 eieren
  • 1 blok tahoe
  • zout en peper
  • selderie
  • knoflook
  • olijfolie
  • 200 g taugé, geweld in water
  • gefruite uitjes naar smaak

 

Voor het sausje:

  • 2 el pindakaas
  • 1 tl taotje
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 schijfje citroen uitpersen
  • 4 el ketjap
  • 2 kopjes water

 

 

De eieren worden geklopt; de tahoe in kleine blokjes gesneden en aan de eieren toegevoegd, met zout en peper, wat fijngesneden selderie en knoflook naar smaak.

Goed door elkaar mengen

In ruim olie (de bodem van de pan moet geheel met olie zijn bedekt) een paar kleine omeletten bakken.

De omeletten gaan op een schaal en worden overgoten met de taugé, wat fijngesneden selderie en de gefruite uitjes.

 

Doe intussen alle ingrediënten voor het sausje in een pannetje.

Breng de massa onder goed roeren aan de kook en giet dan de warme saus over de omeletjes.