Eiercurry
Deze curry is een snelle, gemakkelijke en heerlijke manier om hardgekookte eieren te serveren.
2 personen
- 2-4 eieren
- 1 kleine ui
- 1 el olie
- 2½ cm pijpkaneel
- 1 laurierblaadje
- 2 groene kardemompeulen
- 3 kruidnagels
- ½ tl knoflookpasta
- ½ tl gemberpasta
- ½ tl gemalen koriander
- ½ tl gemalen komijn
- ¼ tl gemalen kurkuma
- ½ tl garam masala
- ½ tl chilipoeder
- 175 g tomaten uit blik, fijngemaakt
- zout naar smaak
- 1,2 dl water of groentenbouillon
- 1 takje verse koriander
- 1 groen pepertje
De eieren in 8-10 minuten hard koken, volledig laten afkoelen in koud water en daarna pellen.
De ui fijnhakken.
De olie in een braadpan verhitten en de ui hierin in 2-3 minuten zacht fruiten.
Kaneel, laurierblaadje, kardemom en kruidnagels toevoegen en alles 1 minuut laten bakken.
Gember- en knoflookpasta erdoor roeren en tot slot koriander, komijn, kurkuma, garam masala en chilipoeder toe voegen.
Het geheel goed door elkaar roeren en 30 seconden laten bakken.
De tomaten uit blik en het zout aan het mengsel toevoegen.
Alles goed roeren en 5 minuten zacht laten koken.
Water of bouillon toevoegen en het mengsel aan de kook brengen.
De eieren in de currysaus leggen en het geheel 10-12 minuten zacht laten koken.
Korianderblaadjes en pepertje fijnsnijden en als garnering over de eieren strooien.
NB:
Voor een mildere curry vermindert u de hoeveelheid chilipoeder met de helft en verwijdert u de zaadjes uit het pepertje, voor u het fijn snijdt.
LET op:
Wees voorzichtig als u met pepertjes werkt.
Er mag geen sap in uw ogen of mond komen; als dit toch gebeurt, moet u uw mond en ogen goed spoelen met koud water.
Serveertip:
Serveren met gekookte rijst