Aardappelpizza's

 

aardappeldeeg volgens het basisrecept

5 el olijfolie

100 g versgeraspte parmezaanse kaas

 

Suggesties:

blokjes tomaat

blokjes mozzarella of jonge kaas

olijvenplakjes

kappertjes

artisjokken uit een pot

paprika.

oregano


Maak het aardappeldeeg volgens het basisrecept, maar vervang de eieren door 5 el olijfolie en meng 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas door het deeg.

Maak een rol met een doorsnee van 6 cm van het deeg en snijd die in plakken van circa 1½ cm dik.
Druk de schijven in het midden iets in zodat er een opstaand randje ontstaat.

Leg de kleine pizza's naast elkaar op een ingevette bakplaat en beleg ze bijvoorbeeld met blokjes tomaat, blokjes mozzarella of jonge kaas, olijvenplakjes, kappertjes, artisjokken uit een pot of paprika.

Bestrooi met wat oregano en bedruppel met olijfolie.

Bak ze onder in een oven die zo mogelijk met onderwarmte op 220° C is voorverwarmd in 20 tot 25 minuten goudbruin.