Vegetarische Turkse pizza


Voor
het pizzadeeg

 

500 g bloem
1 tl gedroogde gist
4 tot 6 el lauwe melk
2 eieren
snufje zout
2 tl suiker
4 el boter

Voor de vulling

2 knoflookteentjes
1 kleine tomaat
2 el verse, gehakte peterselie
2 el boter
300 g spinazie
100 g gehakte champignons (optioneel)

50 g geraspte kaas
50 g fetakaas, in stukjes

zwarte peper
zout

milde paprikapoeder

 

 

Strooi de 500g bloem in een kommetje en maak een kuiltje in het midden.
Doe vervolgens de volgende ingrediënten in het kuiltje: eieren, lauwe melk, zout, suiker en gesmolten boter.
Kneed hiervan een samenhangend deeg.
Verdeel het deeg voor de Turkse pizza in balletjes die precies in de handpalm passen en laat deze 10 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.

Pel de knoflookteentjes en dompel de tomaat in kokend water.
Trek vervolgens het velletje van de tomaat er af.
Snijd de tomaat en meng deze met knoflook, peterselie, boter, spinazie, champignons en fetakaas en breng het mengsel op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol de deegballetjes uit totdat ze de gewenste vorm hebben.
Strijk het vleesmengsel met een lepeltje over het deeg en strooi de geraspte kaas hierover.

Bak de vegetarische Turkse pizza's in 20 minuten gaar.